Новини
За всички, за които кафето е професия или просто любимо удоволствие - научете повече за учебните програми нa Baristo.University

виж повече
map0700 17 770
Национална линия за доставка и сервиз

В Нашвил се появи вендинг машина за автомобили

2015-11-20

Carvana стартира нов метод за покупка на автомобили онлайн. Ърни Гарсия, шефът на компанията, е искал да премахне неудобството от преговори с дилър, попълване на безброй документи и чакане за доставка. Също така, той се е надявал да свали малко от крайната цена на колите. Като всеки добър предприемач, Гарсия е погледнал към интернет и автоматизацията, което довело до създаването на вендинг машина за автомобили. Съоръжението отвори врати в четвъртък в Нашвил, Тенеси.
 
Продажбата на коли от гигантска роботизирана вендинг машина може да изглежда като забавна технологична приумица, но според Гарсия, това решение има много голям икономически смисъл. „Липсата на алтернатива принуждава всички дилъри да използват една и съща ценова схема – привличане на клиенти с евтини коли, след което опит да им бъдат продадени допълнителни екстри и услуги, от които те нямат нужда“.
 
Методът на Carvana спестява всички тези подробности – няма нужда от работници, от оформяне на договори и поддръжка на скъп дилърски магазин. Роботизираната кула съдържа 20 коли, когато потребител желае да си купи автомобил, той има опцията колата да му бъде доставена или да си я вземе сам. Ако клиентът реши да вземе колата сам, компанията праща автомобилът от центъра за дистрибуция във вендинг машината. След като пристигне на място, клиентът въвежда данните си и получава 3-инчова монета, която да пусне в машината (това е единствено с цел ефект), което задейства системата и доставя желания автомобил.
 
За тези, които искат да опитат преди да купят, Гарсия предлага 7-дневен тестов период. В момента това е единствената по рода си вендинг машина за автомобили в САЩ, но компанията планира да разшири този вид бизнес в повече градове.
 
https://www.youtube.com/watch?v=FnHaPVP-opw&feature=youtu.be
 
Източник: http://www.idg.bgЗа всички, за които кафето е професия или просто любимо удоволствие - научете повече за учебните програми нa Baristo.University

виж повече
map0700 17 770
Национална линия за доставка и сервиз
  • 1 Baristo
  • 2 illy
  • 3 Jacobs
  • 4 Gaggia
  • 5 Rancilio
  • 6 Saeco
  • 6 Satro
  • 7 Este vending