Новини
map0700 17 770
Национална линия за доставка и сервиз

Официалната кафе машина на италианския бариста шампионат за първи път в България!

2015-04-23


Официалната кафе машина на италианския бариста шампионат - Rancilio Classe 11 XCELSIUS, беше представена за първи път в България. По време на демонстрацията в хотел Arena di Serdica Residence италианските експерти от Ранчилио Груп показаха на българската публика защо Rancilio Classe 11 XCELSIUS е кафе машина от следващо поколение.
 
Зад създаването на уникалната машина стоят години разработки – тя може да се похвали с интеграция на високи технологии от сфери, традиционно далечни на кафе индустрията. Управлението на Rancilio Classe 11 XCELSIUS става през touchscreen и силно наподобява работа с мобилно устройство, а благодарение на CAN-bus технологията (заимствана от автомобилната индустрия), машината може да предостави незабавна обратна връзка за работата на потребителя. Вграденият QR код позволява на собственика на заведението за секунди да получи на електронната си поща доклад за всички операции, които баристите са извършили с машината и броя и типа на направените напитки.
 
Но повече от всичко високите технологии на Rancilio Classe 11 XCELSIUS са подчинени на създаването на първокласни кафе-напитки. Целият процес е автоматизиран и потребителят може да запамети настройките на напитките, след което да ги активира само с един бутон. Заедно с това обаче машината предоставя възможност и за пълен и изключително прецизен ръчен контрол – отделните елементи като температурата на водата могат да бъдат настройвани с точност до десета от градуса. 
 
Всяка кафе група на машината е самостоятелна и може да бъде настройвана отделно. Възможността за индивидуално регулиране на температурата на отделните групи позволява създаването на напълно различни напитки от една и съща смес кафе. Специалните изолирани нагреватели намаляват разхода на електричество с 20%, когато машината не е в режим на работа, а новаторската водна система автоматично подновява водата в машината на определен период.
 
Гостите на събитието, организирано от фирма Енко Вендинг, единствен дистрибутор на Rancilio за България, имаха възможност лично да тестват машината. Накрая на презентацията те се насладиха и на лате-арт шоу с бариста Владимир Стоев, който създаваше изумителни кафе напитки от смесите на кафе baristo.
 
map0700 17 770
Национална линия за доставка и сервиз