Новини
map0700 17 770
Национална линия за доставка и сервиз

Ново поколение интелигентни вендинг машини на Световния мобилен конгрес 2015

2015-03-31

SAP, Atos и Canopy представиха ново поколение интелигентни вендинг машини на Световния мобилен конгрес 2015. Smart Vending, базирано на платформата SAP HANA, предоставя на потребителите нов тип изживявания при покупка от вендинг автомати, а доставчиците на продукти за машината получават видимост в реално време на всички машини и всяка машина поотделно.
 
Всички вендинг машини ще са свързани към облака, а приложенията, работещи в тях, са предоставени от SAP, обяснява Ник Форде от SAP.  Целта е потребителят да взаимодейства с машината по възможно най-удобния за него начин. Чрез сканиране на бар код или чрез NFC съвместим смартфон потребителят първо създава акаунт за системата, така че да работи с вендинг машината. „Регистрирайки се чрез NFC пропуска си, се идентифицирам за коя да е вендинг машина и тя ми показва какви стоки има в нея. Тъй като от моя профил, достъпен през облака, тя познава моите предпочитания, ми препоръчва кои от любимите ми продукти са налични за този ден. С докосване избирате любимия си продукт, той се показва в 3D с всички подробности и характеристики, например дали съдържа съставки, към които сте алергичен”, добавя Форде. Машината може да се използва и за да направите подарък или да получите подарък от някой, който също е регистриран в облачната система. Освен това компанията, която управлява вендинг машините, може да организира томбола или бонуси, които да получавате при регулярни покупки.
 
Поддръжката на самите машини също е улеснена. Ако поради някаква повреда температурата в автомата се повиши, това може да повреди наличните продукти. Техникът по поддръжката получава известие в реално време на своя смартфон за повредата, както и информация какви резервни части и инструменти ще са му нужни за ремонта.
 
http://youtu.be/g4cY8Hiugoc
 
Източник: http://computerworld.bg
map0700 17 770
Национална линия за доставка и сервиз