Новини
map0700 17 770
Национална линия за доставка и сервиз

Любителите на кафето са по-щастливи и печелят повече

2015-03-25

Любителите на кафето са по-забавни в офиса и печелят повече от почитателите на чая, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от допитване, направено във Великобритания.
 
Авторите на проучването, в което взели участие 2000 души, са установили, че любителите на кафе печелят средно 28 000 лири годишно срещу 26 000 лири за почитателите на чая.
 
Анкетата разкрива също, че кафеджиите по-често заемат по-високи постове в службата и се определят като по-забавни в офиса, докато феновете на чая са по-склонни към конкуренция и се смятат за "душата на компанията", но в извънработна среда. Подобно на любимата им напитка, на почитателите на чая по-лесно им "кипва кръвта", докато любителите на кафето са по-спокойни и сговорчиви.
 
Процентното съотношение между почитателите на двата вида горещи напитки във Великобритания е 53,3 за чая и 46,7 за кафето.
 
Други интересни факти от проучването са, че кафеджиите по-рядко шофират до службата и по-рядко закъсняват за работа от любителите на чая, които от друга страна по-често остават след края на работния ден и повечето от тях са получили поне едно повишение през изминалите пет години. Любителите на чая се определят като "отборни играчи", но също така признават, че флиртуват с шефовете в стремежа към повишение.
 
Докато отпиват любимата си напитка, кафеджиите по-често сърфират в интернет, докато почитателите на чая обикновено разменят клюки с колегите.
 
Източник: БТА
map0700 17 770
Национална линия за доставка и сервиз