Новини
map0700 17 770
Национална линия за доставка и сервиз

Лесни домашни маски за лице с кафе

2016-01-06

Кафето оказва влияние не само върху физическото и психическото ни състояние, но може да се отрази много добре и на кожата. Домашните маски с кафе са подходящи както за суха и комбинирана, така и за нормална кожа.
 
Най-лесната и бърза маска е забъркате равни пропорции извара с отработено кафе и с получената смес да масажирате лицето си за една-две минути. После оставете да подейства още десетина минути и измийте с хладка вода.
 
За ексфолиация и почистване може да пробвате следната маска - отново ползвате отработено кафе, само че в него добавяте щипка сол, малка лъжичка канела, толкова захар и няколко капки зехтин (екстра върджин за предпочитане). Нанесете с масажни движения на лицето като не натискате прекалено силно, за да не разраните кожата си. Оставете да действа 10-15 минути и изплакнете с вода. При нужда нанесете подходящ крем след това.
 
Друга елементарна, но ефективна маска, се получава отново от отработеното кафе, което обаче трябва да е влажно, а не напълни сухо. Към него добавете много ситно смлени орехи, смесете добре и нанесете върху кожата с тупкащи движения. След десетина минути изплакнете обилно с вода.
 
Добре е маската с кафе да се прави веднъж седмично в продължение на месец и повече, за да се постигне максимален ефект.
 
Източник: http://www.edna.bgmap0700 17 770
Национална линия за доставка и сервиз