Новини
map0700 17 770
Национална линия за доставка и сервиз

Как изглежда една чаша кафе в различните страни по света

2015-12-18

Яйчено кафе (Виетнам)
В основата на рецептата е яйченият жълтък, горещо мляко, захар и горчиво кафе
Представете си уникалния аромат на току-що сварено кафе - няма достатъчно думи, които да опишат тази прекрасна напитка. Всяка сутрин, милиони по целия свят започват деня си с освежаваща чаша кафе. И всяка страна си има свой почерк в приготвянето му.Лапландско кафе (Финландия)
В чашата първо се поставя лапландско сирене, а след това се налива кафе.Еспресо по римски (Италия)
Еспресо с резен лимон, който първо трябва да се разтрие по стените и дънота на чашата.
Лагрима (Аржентина)
В пяна от мляко се добавят няколко капки кафе. С две думи, това е по-скоро мляко с кафе.Бонбон (Испания)
Това е еспресо със сгъстено мляко. А ако смесите половината от обичайното мляко с половин  кондензирано, ще се получи Лече в Лече.Кафе с подправки (Мароко)
Смес от подправки като сусам, черен пипер и индийско орехче се смилат заедно с кафе на зърна и се получава... наистина силна напитка.Кафе с чай (Хонконг)
Миксът от кафе, чай и мляко впечатлява още с първата глътка! Нужни са 4 торбички с черен чай, черен пипер, кондензирано мляко и 2 шота кафе.Фрапе (Гърция)
Кафе, сладолед, кондензирано мляко и лед — ето съставките на вкусното фрапе.Фарисей (Германия)
Тази напитка е измислена в Германия, за да замаскира наличието на алкохол на семейни тържества: под обилен похлупак от бита сметана се "скрива" прилична порция ром в кафето.Тоуба (Сенегал)
Още при изпичането на зърната, към кафето се прибавя гвинейски пипер. Самата напитка се сварява като обичайно кафе с филтър.Кафе с чесън и мед (Турция)
Една популярна напитка в Турция. Това кафе се нарича още "рецепта на стария Мавър".Кафе с портокал (Ямайка)
Ямайка първо се асоциира с ром. Не е изненадващо, че традиционното ямайско кафе се приготвя, като към него се добавя тази силна спиртна напитка.Източник: http://www.manager.bg

 map0700 17 770
Национална линия за доставка и сервиз