Новини
map0700 17 770
Национална линия за доставка и сервиз

Кафето ни прави по-етични

2015-04-15

Пиенето на кафе може да помогне на хората да станат по-етични по време на работа, предаде „Индипендънт”, позовавайки се на две нови проучвания.
 
Уморените работници са по-малко склонни да се противопоставят на неетично напрежение, наложено от старши колеги и равностойността на една голяма чаша кафе може да помогне за отклоняването на умората, която иначе би довела до проява на неморално поведение.
 
Според изследването уморените работници са по-склонни да се повлияят от неетични или измамни искания и от ръководителите си. Осигуряването на кофеин на работното място и намаляването на дългите часове работа може да помогне на работниците да избягват етични лапсуси, казват още авторите на проучването.
 
"Когато сме лишени от сън по време на работа, е много по-лесно просто да се съгласим с неетичните предложения и идеи на ръководителя си, защото съпротивлението и спорът отнемат усилия, а с липса на сън един човек е силно изтощен”, каза Дейвид Уелс, един от авторите на изследването. "Въпреки това ние открихме, че кофеинът може да даде на лишените от сън лица,необходимата екстра енергия, за да се противопоставят на неетично поведение, отправено към тях.”
 
Източник: novanews.bg
map0700 17 770
Национална линия за доставка и сервиз