Новини
map0700 17 770
Национална линия за доставка и сервиз

Френско кафене таксува грубите клиенти повече

2015-04-22

Обявените цени в кафене във Франция предполагат, че проявата на вежливост значително може да намали сметката на клиента, пише CNBC.
 
Ако човек просто си поръча "едно кафе " в кафене Le Petite Syrah в Ница, това ще му струва 7 евро, според надпис посрещащ клиентите в заведението. Ако обаче клиентът добави едно "моля", цената пада до 4.25 евро.
 
Ако пък клиентът си направи труда да поръча с думите "Добро утро, едно кафе, моля," отстъпката за вежливост става още по-голяма и кафето вече струва само 1.4 евро.
 
"Със съпругата ми имаме малко заведение," казва собственикът Фабрис Пепино. "Започнахме да забелязваме, че по обедно време хората са малко по-груби и стресирани и понякога дори се държат грубо с нас, когато си поръчват кафе."
 
Поставеният надпис в заведението, вдъхновен от подобни надписи, които той видял в Италия и на други места във Франция, започнал като шега. Пепино никога не е вземал повече от 1.4 евро за кафе. "Дори не мисля, че е законно," казва той. Това обаче е накарало клиентите му да се държат по различен начин.
 
“Отначало те започнаха дори да казват, 'Здравейте ваше Височество, ще ми сервирате ли едно от вашите хубави кафета,’ държейки се даже още по-вежливо, за да получат безплатно кафе."
 
Това обаче най-вече забавлява клиентите и ги кара да се отпускат. "Надписът ни напомня, че все още сме човешки същества. Независимо дали клиент е самия президент на страната," казва той.
 
Пепино е изумен, че снимка на надписа в заведението му, става хит в интернет, след като френски журналист минаващ оттам я пуснал в Twitter. От френски телевизии започнали да му се обаждат, искайки да направят репортаж за заведението му.
 
"Животът е прекалено забързан," казва той. "Прекалено стресирани сме от този свят. Това е по същия начин, както интернет реагира на този надпис."
 
Източник: http://profit.bg
 
map0700 17 770
Национална линия за доставка и сервиз