Новини
map0700 17 770
Национална линия за доставка и сервиз

Какво е най-добро за вкъщи - мляно кафе или кафе на зърна?

2017-03-20

Кафе на зърна или мляно кафе вкъщи – това е истинската дилема пред страстните любители на кафе, като и двете страни на спора имат аргументи „за" и „против". Aко никога не сте пили кафе от прясно смлени зърна, може и да не сте осъзнали, че има разлика. Повечето хора купуват мляно кафе, главно защото е по-лесно за използване, продава се в по-малки разфасовки  и се намира на рафта на всеки местен супермаркет. То е готово за машината и не изисква допълнителни умения или техника. Също така  до скоро нямаше подходяща опаковка кафе на зърна за дома – ако купиш голяма разфасовка при малка консумация, има риск ароматите и вкусовите качества на зърната да спаднат.

Наскоро baristo пусна 250 гр. опаковка baristo Premium bar кафе на зърна и дилемата става реална.

За да помогнем да направите най-подходящия за вас избор, решихме да сравним тази нова разфасовка с най-широко разпространената ни 250 гр опаковка мляно кафе baristo Crema bar espresso

Най-големият проблем с мляното кафе е запазването на неговата свежест. Веднъж смляно то изветрява изключително бързо. Ароматите на напитката зависят от маслата, съдържащи се в зърната, а те започват да се изпаряват от момента на смилане. Затова при кафето на зърна, което се смила точно преди приготвянето на напитката, ароматът и вкусът са много по-интензивни.

Още един плюс при кафето на зърна baristo Premium bar е, че може да се контролира едрината на смилане. Така може да приготвяте различни видове кафе, които се нуждаят от различно смилане. Този процес обаче, изисква отделна кафемелачка и допълнително време, което не всеки може да отдели – особено сутрин. От тази гледна точка, мляно кафе baristo Crema bar espresso е по-добрият избор - то не изисква прекалено скъпа машина, а и също спестява време. За да се запази ароматът му по-дълго, експертите препоръчват да се съхранява в плътно затварящ се стъклен буркан, вместо в самата фабрична опаковка.

Ако сте наистина запалени, имате нужната техника и време, перфектният избор за вас е кафе на зърна baristo Premium bar. Доминиращите в него сортове Арабика от най-добрите региони на Бразилия и Централна Америка, съчетани с подбрана Робуста, оформят добре балансирана селекция със солидно тяло, ароматна и отличаваща се индивидуалност. Това гарантира вашето еспресо да бъде с богат, категоричен вкус и кадифен каймак.

Ако нямате достатъчно време да си смелите кафето сутрин, baristo Crema bar espresso е по-подходящ избор. baristo Crema bar е комбинация от високо качествени сортове Арабика и Робуста с плътено тяло, добре балансиран вкус и запомнящ се траен послевкус на тъмен шоколад и тютюн.

Независимо кой тип кафе изберете, baristo - сърцето на доброто еспресо, ще се погрижи да бъдете вдъхновени. Как? baristo е продукт, грижливо селектиран от най-добрите сортове кафе в света и произведен в едни от най-модерните фабрики в Италия. Селекциите удовлетворяват изтънчените и високи изисквания на хотели, ресторанти, кафетерии и техните клиенти. baristo ще бъде желан гост в дома ви, както и на работното мястo.map0700 17 770
Национална линия за доставка и сервиз