Новини
map0700 17 770
Национална линия за доставка и сервиз

baristo Университет: Стартира първият кафе университет за професионалисти и любители

2016-02-18
baristo Университет: Стартира първият кафе университет за професионалисти и любители
 
За пръв път българските кафе специалисти имат възможност за сертифициране към Italian Barista School
 
 
Г-н Карло Одело, Основател на Italian Barista Scool
 
Вчера в София беше открит “baristo университет” - първият в България кафе университет, достъпен не само за професионалисти, но и за любители. Университетът беше открит от г-н Карло Одело, директор на Italian Barista School, един от най-уважаваните европейски институти за кафе.
 
Именно Italian Barista School консултира създаването на “baristo университет”, одобрява учебните програми и квалифицира всички български преподаватели. Освен това италианската институция подпомага и създаването на сертифиционната програма на baristo университета.
 
Така за пръв път у нас всички преминали курса, могат да получат международно признат от Italian Barista School бариста сертификат след полагане на изпит. Това прави програмите на “baristo университет” изключително подходящи за професионалисти във всички сфери на кафе-услугите.
 

 


 Г-н Стойко Петков,

“Мисията на “baristo университет” е да работи за нова еспресо култура в България”, каза по време на откриването г-н Стойко Петков, инициатор на новата образователна институция. “И едно от големите предизвикателства пред нас е да вдъхновим българския потребител да повиши изискванията си към кафето, което пие, и съответно да намали употребата на нискокачествени и нездравословни кафе напитки.” 
 


Именно желанието за повишаване на кафе културата на крайния потребител е причина университетът, успоредно на програмите, насочени към професионалисти, да предложи и базисни курсове за любители. В тях всеки желаещ ще може в рамките на няколко специализирани обучения да научи тайните на еспресото, капучиното и кафе-коктейлите.
 
Кафе-залата на baristo университет е снабдена с кафе оборудване на световно ниво. Обучителното пространство е проектирано според последните тендеции в кафе-образованието и снабдено с модерна презентационна техника, която гарантира обучение на най-високо ниво.


 
 
map0700 17 770
Национална линия за доставка и сервиз