Доставка и плащане

Доставка

Доставката се извършва от куриерска фирма или от оторизирани представители на Енко Вендинг ООД на адрес, посочен от потребителя. Потребителят се задължава да осигури достъп и контактно лице, което да приеме и да заплати поръчаните продукти.

Ако клиентът (или упълномощено от него лице) не бъде намерен в уговореното време за доставка и не може да се установи връзка с него по телефона в момента на доставка, пратката се връща в офиса на куриера до поискване от потребителя. Ако потребителят е наел друго лице, което да приеме пратката от негово име, то той (потребителят, извършил първоначално поръчката) няма право на възражения относно доставката и връщане на пратката. Разходите за доставка се поемат от потребителя и според тарифата на куриерската компания.

Енко Вендинг ООД или представител на куриерската фирма се ангажират да уведомят потребителя по телефона или e-mail, ако се появят внезапни обстоятелства, възпрепятстващи навременното изпълнение на доставката.

Срокове и цени за доставка

 • ​При поръчка на стоки на крайна стойност до 50 лв. - доставката се извършва по куриер за сметка на клиента съгласно тарифата на куриера;
 • При поръчка на стоки на крайна стойност между 50 лв. и 100 лв. - цена за доставка 6.00 лв. с ДДС от оторизирани представители на Енко Вендинг ООД или по куриер за сметка на клиента съгласно тарифата на куриера.

*Посочените цени са валидни за доставки от оторизирани представители на Енко Вендинг ООД в рамките на градовете София, Русе, Бургас, Варна, Пловдив, Враца, Благоевград и Стара Загора.

 • При поръчка на стоки на крайна стойност над 100 лв., доставката от оторизирани представители на Енко Вендинг ООД е безплатна в рамките на градовете София, Русе, Бургас, Варна, Пловдив, Враца и Благоевград. Извън посочените градове, доставки се извършват по куриер и се таксуват съгласно тарифата на куриера.


Експресна доставка от оторизирани представители на Енко Вендинг ООД
* За момента услугата се предлага единствено за град София

 • Експресна доставка до 3 работни часа от момента на получаване на заявката.
 • Цени за експресна доставка - 15.00 лв.
 • Заявки за доставка на продукти през почивните и празнични дни се приемат единствено за град София:

- телефон за заявка: 0885013307
- поръчаното количество не може да надвишава 10 кг. от артикул
- цена на доставката - 15.00 лв.


*Запазваме си правото да поискаме клиентът да заплати целите или частично транспортните разходи за много обемни и тежки пратки. Същите разходи ще бъдат уточнени в зависимост от самия продукт и адреса на доставка. Клиентът ще бъде уведомен предварително и има право да се откаже от поръчката, ако цената на транспортните разходи не е приемлива.
 

Плащане


Всички цени на стоки в електронния магазин са в български левове, с включен ДДС. Цените са за единично количество и не включват разходите за доставка, освен ако не е изрично упоменато.
 
Цената и разходите за доставката могат да бъдат платени по някой от следните начини:

 • при доставката - в брой от Клиента или от трето лице от името на Клиента;
 • по банков път по банкова сметка на Енко Вендинг ООД *
 • чрез система за разплащане “E-pay” за регистрирани потребители на “E-pay”
 • чрез системата 'виртуален POS терминал' (VPOS) без физическото представяне на банкова карта - възможност за плащания с банкови карти Maestro, Visa и MasterCard (местни и международни) и карти с логото на БОРИКА.


*При извършване на плащане чрез виртуален POS терминал, потребителят ще бъде пренасочен към сървър на БОРИКА за изпълнение на транзакцията. Енко Вендинг НЯМА достъп до информация, свързана с използваната от потребителя банкова карта и/или нейната идентификация.


С избора на начин на плащане, предвиден по-горе, Клиентът - потребител по Закона за защита на потребителите, изявява изричното си съгласие за извършване на авансово плащане на стоките по смисъла на чл. 53, ал.1 от ЗЗП, когато това е приложимо.
 
*За да извършвате плащания по банков път, моля използвайте следната банкова сметка:
 
IBAN: BG18 UNCR 7630 1076241203
BIC:UNCRBGSF
Банка: Уникредит Булбанк АД – клон Калоян
Адрес на банката: ул. Калоян № 3, София

Данни за търговец

Енко Вендинг ООД
ЕИК: 130463286
Адрес за кореспонденция: гр. София 1186, ул. Черно море 4, Централен офис Енко Вендинг
Национален тел. (на цената на градски разговор от цялата страна): 0700 17 770
Телефон: 02/ 962 1000
Факс: 02/ 862 2525
e-mail за контакт: office@enco-vending.com

 • 1 Baristo
 • 2 illy
 • 3 Jacobs
 • 4 Gaggia
 • 5 Rancilio
 • 6 Saeco
 • 6 Satro
 • 7 Este vending